• Default Alternative Text

  Lentokentän sähkönjakelun modernisointi – pysäköintialueilta lähtöauloihin – ilman viiveitä.

  • Kohti taivaita Geneven lentokentän tarina

   Lentokentän sähkönjakelun modernisointi – pysäköintialueilta lähtöauloihin – ilman viiveitä

   Default Alternative Text

   Haaste

   Geneven lentokenttä on kasvanut kooltaan ja rakenteeltaan jo vuosien ajan. Kenttä on Sveitsin toiseksi suurin ja pitää kunnia-asianaan tarjota matkustajille miellyttävän ja sujuvan matkustuskokemuksen. Matkustajamäärien kasvun myötä lentokenttää oli kuitenkin jälleen laajennettava. Katso miten Geneven lentokenttä onnistui modernisoimaan sähkönjakelujärjestelmänsä laadukkaasta ja sujuvasta palvelusta tinkimättä. 
    
   Geneven lentokenttä on huippuluokan kansainvälinen lentokenttä. Vaikka kentällä on vain yksi kiitorata, sen kautta kulkee 15 miljoonaa matkustajaa vuosittain, ja matkustajamäärien odotetaan kasvavan yli 25 miljoonaan vuoteen 2030 mennessä. Matkustajamäärien kasvun myötä laadukkaan matkustajakokemuksen varmistamisesta myös jatkossa on tullut yksi kentän tärkeimmistä painopistealueista. Pienet lentokentät toimivat pienten matkustajamääriensä ansiosta yleensä tehokkaammin kuin suuremmat kentät, kun taas suurten kenttien tilat ovat yleensä laadukkaammat. Geneven lentokenttä on osoittanut tämän luokittelun vääräksi. Laajamittaisesta laajennushankkeesta huolimatta kenttä on onnistunut pitämään palvelunsa ketterinä ja laadukkaina ja houkuttelemaan entistä enemmän kansainvälisiä matkustajia.
    
   Voidakseen vastata kasvavaan kysyntään Geneven lentokenttä päätti modernisoida infrastruktuurinsa sekä remontoida terminaalinsa, lastitilansa ja lentokonehallinsa. Samalla lentokenttä halusi kehittää sähkönjakelujärjestelmäänsä. Sähkötyöt voivat kuitenkin aiheuttaa toimintahäiriöitä, joita ei saisi tapahtua lentokentillä, sillä lentojen viivästysten lisäksi ne voivat aiheuttaa katkoksia rahtitoimintoihin ja vaikeuttaa hätätoimia.
    
   Tämän vuoksi Geneven lentokenttä ryhtyi etsimään luotettavaa kumppania, joka ymmärtää jatkuvasti toiminnassa olevan kansainvälisen työympäristön paineet ja pystyy toimittamaan luotettavia ja innovatiivisia ratkaisuja vaativiin ympäristöihin.

   Geneva_3-980x490

   Ratkaisu

   Schneider Electric on toiminut Geneven lentokentän yhteistyökumppanina jo vuosia. Vuonna 2011 Geneven lentokenttä käynnisti MEGA (Modernisation Electrical Geneva Airport) -modernisointihankkeen yhteistyössä Schneider Electricin kanssa. Hanke käynnistyi mittavilla remonttiurakoilla sekä uuden keskijännitejärjestelmän asennusurakalla, joka kattoi muun muassa muuntajat, sähkönjakelulaitteet sekä valvontaohjelmiston. Lisäksi hankkeessa rakennettiin ympäri lentokenttää pienjännitetiloja, joiden avulla kenttähenkilöstö pystyy kokoamaan kentän energiatiedot yhteen paikkaan ja luomaan tarkkoja energiaraportteja.

   Laajennushankkeet voivat olla kalliita, joten kustannustehokkuus oli yksi tärkeimpiä kriteerejä Geneven lentokentän hanketiimille. Hanketiimin tavoitteena oli myös parantaa lentokentän sähkönjakelujärjestelmän tehokkuutta ja turvallisuutta, joten tiimi päätti hyödyntää tilaisuuden ja modernisoida samalla kentän ohjauspaneelit.
    
   Tarkka ja luotettava Schneider Electric on ollut Geneven lentokentän uskottu kumppani, ja tulee olemaan sitä myös jatkossa. Schneider Electricin innovatiiviset ja kustannustehokkaat ratkaisut varmistivat remontointihankkeen onnistuneen ja laadukkaan toteutuksen ja auttoivat siten parantamaan Geneven lentokentän teknistä toimivuutta ja matkustajakokemusta vaikuttamatta kuitenkaan kentän päivittäiseen toimintaan.

   Geneva_2-1400x588

   ”Pyrimme tarjoamaan matkustajillemme miellyttävän ja sujuvan matkustuskokemuksen aina pysäköintialueelta lentokoneeseen siirtymiseen saakka.”
   Florian Cochard, Geneven lentokentän sähköjärjestelmistä vastaava päällikkö

   Tutustu myös muihin asiakastarinoihin

   Napsauta tätä

   Hankekuvia

   • Foremen shaking hands, field services Luotettavat toiminnot ympäri vuorokauden
   • Default Alternative Text Tehokas sähkönjakelujärjestelmä
   • Default Alternative Text Turvallista ja luotettavaa virtaa
   • Default Alternative Text Innovatiiviset ratkaisut