Tervetuloa Schneider Electricin verkkosivustolle

Tervetuloa sivustollemme.

Voit tarkistaa saatavilla olevat tuotteet valitsemalla toisen maan tai tutustua yritystietoihin siirtymällä globaalille sivustollemme.

Valitse toinen maa tai alue

  • Neljä vinkkiä valmistajille asianmukaisen tuoteturvallisuussuunnitelman kehittämiseen

  Engineers in steel forge control room, industrial automation, safety products

  Turvallisuussertifiointi on tärkeä virstanpylväs kaikille valmistajille, jotka toivovat saavansa tuotteensa markkinoille. Valmistajan tai sertifioijan tekemä virhe tuoteturvallisuuden varmistamisessa voi johtaa ihmishenkien ja liikevaihdon menetykseen (oikeudellisten toimenpiteiden tai asiakasluottamuksen menettämisen kautta). Yksin autoteollisuudessa tuotteiden markkinoilta vetäminen on aiheuttanut miljardien dollarien kustannukset.

  Tuotekehityksessä on kriittisen tärkeää osoittaa, että tietty tuote, ratkaisu tai palvelu on turvallinen. Tämä on tehtävä ennen markkinoilletuontia. Alla mainitut vaiheet ovat erittäin tärkeitä kehitettäessä suunnitelmaa tuoteturvallisuuden parantamiseen:

  • Riippumattoman arvioijan tekemä arviointi on yksi tärkeimmistä vaatimuksista asianmukaisen tuoteturvallisuuden selvittämisessä.
  • Riippumaton arvioija on vakuutettava todistein tuotekehityksen eri vaiheissa siitä, että kehitteillä oleva tuote tai järjestelmä on hyväksytysti turvallinen.
  • Turvallisuusarvio tapahtuu progressiivisesti tuotteen edetessä tuotekehityksen eri vaiheisiin. Jokaisessa vaiheessa annetaan erikseen todisteet siitä, että tuotteen turvallisuusriskit on alennettu hyväksytylle tasolle.
  • Turvallisuusarvioinnissa ei pitäisi keskittyä ainoastaan kyseessä olevan tuotteen teknologisiin näkökohtiin vaan myös tarjontaa ympäröiviin prosesseihin, menetelmiin ja sääntöjen noudattamiseen.

  Turvallisuusarvioinnilla saavutetaan muun muassa seuraavat edut:

  • Argumentointi ja dokumentointi on organisoitua ja jäsenneltyä: sidosryhmät pääsevät tarkastelemaan tietoja nopeasti ja helposti. Tällainen rakenne helpottaa myös muiden tahojen tekemiä arviointeja ja kritiikin esittämistä.
  • Arvioinnissa ei keskitytä pelkästään teknologiaan vaan käyttöön otetaan myös itse prosessia, menetelmiä ja sääntöjen noudattamista koskeva analyysi.
  • Hyvin dokumentoitu turvallisuusarviointi voi auttaa omalta osaltaan muiden turvallisuusarviointien käyttöönottoa, sillä sen avulla voidaan hyödyntää muuta argumentaatiota, jolla on onnistuttu saavuttamaan hyväksyntöjä ja saattamaan tuotteita markkinoille.
  • Turvallisuusarvioinnit helpottavat tulevia tuotemuutoksia. Kun tuote on saatu markkinoille, siihen lisätään myöhemmin usein uusia ominaisuuksia. Ensimmäisen turvallisuusarviointiraportin tarjoamat todisteet voivat toimia vertailukohtana, joka auttaa luetteloimaan kyseisiä uusia muutoksia ja muunnelmia tuotteen turvallisuusnäkökulmasta käsin.

  Kuinka tuoteturvallisuutta voidaan parantaa toimivilla käytännöillä? Lataa White Paper "How to Implement Efficient Safety Management in Product Development" ja lue lisää.

  Lue lisää